Subscribe

UNIT MOTIVES

Διεθνές φεστιβάλ σόλο χορογραφίας και σύγχρονης μουσικής.

Unit Motives #4: Berio - March 28-29, 2020, Vitruvian Thing.

Η Die Wolke art group καλεί, για τέταρτη συνεχή χρονιά, χορογράφους και χορευτές στην πρωτοβουλία της με τίτλο Unit Motives, για τη δημιουργία σόλο έργων σύγχρονου χορού πάνω σε μουσικά έργα μεγάλων συνθετών του 20ου αιώνα. Φέτος, στόχος της διοργάνωσης η εξερεύνηση των διαφορετικών κινητικών και χορογραφικών προσεγγίσεων στην ερμηνεία της μουσικής του Luciano Berio.

Ο Luciano Berio (1925, 2003) ήταν Ιταλός συνθέτης, γνωστός για την πειραματική του δουλειά αλλά και για τις πρωτοποριακές συμβολές του στην ηλεκτρονική μουσική. Η επιτυχία του ως θεωρητικός, διευθυντής ορχήστρας, συνθέτης, και δάσκαλος τον τοποθετεί ανάμεσα στους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της μουσικής avnat-garde. Το στυλ του είναι αξιοσημείωτο για το συνδυασμό λυρικών και εκφραστικών μουσικών ποιοτήτων με τις πιο προχωρημένες τεχνικές της ηλεκτρονικής και αλεατορικής μουσικής. Είναι επίσης γνωστός ως ο συνιδρυτής του Studio di Fonologia Musicale στο ραδιόφωνο του Μιλάνου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να συμμετάσχουν με ένα σύντομο solo κομμάτι δικής τους εκτέλεσης και χορογραφίας, διάρκειας 5-12 λεπτών, υπό τη χορογραφική και σκηνοθετική επιμέλεια της Δροσιάς Τριαντάκη. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Vitruvian Thing στις 28 και 29 Μαρτίου. Τα έργα θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στον διαθέσιμο χώρο, και οι σκηνικές και φωτιστικές απαιτήσεις τους θα πρέπει να είναι ευέλικτες και προσαρμόσιμες στις περιστάσεις. Στόχος η σύνθεση των επιμέρους έργων σε μια ενιαία παράσταση που θα εξερευνά σύγχρονες αλλά και ιστορικές προσεγγίσεις του έργου και της φιλοσοφίας του συνθέτη.

Το πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει μεταφορικά έξοδα, αλλά μπορεί να προσφέρει επιστολές πρόσκλησης στους αιτούντες προκειμένου να κάνουν αιτήσεις σε φορείς πολιτισμού, πρεσβείες, ή άλλους χορηγούς. Διαμονή μπορεί να προσφερθεί σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Καταληκτική ημ/νία αίτησης συμμετοχής: 25 Νοεμβρίου
Κόστος συμμετοχής: δωρεάν
Πρόβες:: 25-27 Μαρτίου
Παρουσίαση: Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαρτίου, 20.00 & 22.00
Χορογραφική επιμέλεια - εισήγηση: Δροσιά Τριαντάκη

Το Unit Motives είναι ανεξάρτητο φεστιβάλ που σκοπεύει να φέρει μαζί σόλο χορογραφία και σύγχρονη μουσική.


Κάθε χρόνο, οι διοργανωτές του Unit Motives επιλέγουν έναν συνθέτη του 20ου αιώνα και οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο σόλο πάνω σε ένα από τα κομμάτια του/της που να αντανακλά την αισθητική και τη συνθετική μεθοδολογία του, όπως και το πνεύμα και την ιστορική σημασία του συνθέτη γενικά.


Το Unit Motives είναι πάνω από όλα ερευνητική διοργάνωση. Η Δροσιά Τριαντάκη (χορογραφική διεύθυνση), o Dani Joss (μουσικός σύμβουλος), και καλεσμένοι ειδικοί, μένουν σε συνεχή επαφή με τους συμμετέχοντες μέσω ανταλλαγής βίντεο, προσφέροντας πληροφορία και πλαίσιο στη δημιουργική διαδικασία, που κορυφώνεται με μια πενταήμερη διαμονή στη Θεσσαλονίκη και τις τελικές παραστάσεις.

Past Unit Motives:

Προηγούμενοι συμμετέχοντες:

Ashley Menestrina (Αμερική)
Nicole Nigro (Καναδάς)
Ιωάννα Μπίλη (Αγγλία, Ελλάδα)
Αρετή Μίχου (Ελλάδα)
Irene Fiordillino (Ιταλία, Αγγλία)
Χαρά Θώδη (Ελλάδα)
Ανέτα Παρπούλη (Ελλάδα)
Enora Gemin (Γαλλία)
Μάριαν Μαριάνι (Ελλάδα)
Dana Raz (Ισραήλ/Ισπανία)
Άννα Κυριαζή (Ελλάδα)
Ολίνα Οικονομίδου (Ελλάδα)
Erika Silgoner + Noemi Dalla Vecchia (Ιταλία)
Rima Pipoyan (Αρμενία)
Χριστίνα Μπίτιου (Ελλάδα)
Μαλβίνα- Νικολέττα Ανδρώνη + Φωτεινή Λάτα (Ελλάδα)
Πελαγία Τσακαλίδου (Ελλάδα)
Korhan Basaran + Umut Sevgul (Τουρκία)
Μαρία Γαρέφη (Ελλάδα)
Κατερίνα Ταϊτζόγλου (Ελλάδα)
Afina Erofeeva (Ρωσία)
Στέλλα Μαστοροστέριου | Φαίδρα Χαραλαμπίδου (Ελλάδα)
Μαρία Πίσιου (Ελλάδα)
Μαργαρίτα Συμεωνίδου (Ελλάδα)
Εύη Τζώρτζη (Ελλάδα)
Φένια Χατζάκου (Ελλάδα)
Βίκυ Αγγελίδου + Βασιλική Καπετανάκη (Ελλάδα)