Subscribe

Εργαστήρι σύγχρονου χορού με τη Dana Raz (ISR)

Ένα δημιουργικό εργαστήρι με την Ισραηλινή χορεύτρια και χορογράφο.

Dana Raz contemporary dance workshop

Η Dana Raz προσφέρει στους μαθητές της μια προσωπική οπτική, υποστηριζόμενη από τη δική της σωματική γλώσσα, αποτέλεσμα ετών ακαδημαϊκής εμπειρίας, της πρακτικής της ως επαγγελματίας χορεύτρια (με συνεργασίες με καταξιωμένους χορογράφους) και το διδακτικό της προφίλ.

Η Ισραηλινή χορογράφος ακολουθεί ένα μοτίβο εργασίας που έχει ζυμωθεί με τη συμμετοχή της ως διδάσκουσα στο διεθνές πρόγραμμα “Masa” (KCDC), όπου δίδασκε για 5 χρόνια (ενώ ταυτόχρονα παρέμεινε ενεργή στην ομάδα ως χορεύτρια) και με το οποίο συνεχίζει να συνεργάζεται για σεμινάρια και εργαστήρια.

Η δραστηριότητά της ως δασκάλα σύγχρονου χορού περιλαμβάνει σχολές χορού στο Ισραήλ, τις Η.Π.Α, τη Ρωσία, τη Μάλτα, την Ισπανία, κ.α.

“Τα μαθήματά μου βασίζονται στην προετοιμασία του σώματος τόσο με ασκήσεις στο πάτωμα, όσο και με τεχνική βασισμένη στο μπαλέτο αλλά με διαφορετική ισορροπία και κέντρο σώματος. Πιστεύω πως, ενόσω τα μαθήματά μου είναι πολύ απαιτητικά, έχουν ενδιαφέρον καθώς εμπεριέχουν στοιχεία τεχνικής και αυτοσχεδιασμού. Επίσης, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, χρησιμοποιώ πολλά επίπεδα σωματικής δυναμικής, δουλεύω με διαφορετικές ομάδες μυών και προτρέπω τους συμμετέχοντες να φέρουν το σώμα τους στα όριά του, διατηρώντας τον έλεγχό του. Ενθαρρύνω τους συμμετέχοντες να είναι δημιουργικοί και να αναπτύξουν το δικό τους τρόπο κατανόησης του κινητικού υλικού.”.

Βιογραφικό

Η Raz είναι Ισραηλινή χορεύτρια και χορογράφος. Άρχισε το χορό σε ηλικία 3 ετών, ξεκινώντας μια αδιάκοπη διαδικασία ανάπτυξης ως σήμερα. Από μικρή ηλικία, η Dana διάλεξε τη σύγχρονη πρακτική και το 2004 αποφοίτησε απο το Aharon Katzir High School με αντικείμενο το χορό. Το 2006 εντάχθηκε στο International Kibbutz Contemporary Dance Company, όπο εργάστηκε για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της. Το KCDC είναι μια από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες ομάδες σύγχρονου χορού στον κόσμο, και το 2007, σύντομα αφού ο Rami Be’er, χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του KCDC, πήρε την Dana ατην ομάδα, έγινε μια από τις βασικές του χορεύτριες. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην ομάδα, συμμετείχε στη δημιουργία 7 νέων έργων και χόρεψε σε περισσότερες από 20 χώρες, θέατρα, και εξέχοντα διεθνή φεστιβάλ. Το 2012 κέρδισε το βραβείο “Yair Shapira” για τη συνεισφορά της στο χώρο του χορού στο Ισραήλ.

Μετά από επτά χρόνια ως χορεύτρια στο KCDC και σαν διδάσκουσα/χορογραφος in the “Dance Village” του Kibbutz Ga’aton, αποφάσισε να φύγει από την ομάδα το 2013 για να δουλέψει προσωπικά projects. Μετακόμισε στην Ισπανία και ίδρυσε την ομάδα της “Dana Raz Dance Projects” στο Oviedo, όπου δημιουργεί, διδάσκει, και είναι δημιουργικά ενεργή ως σήμερα. Το Νοέμβρη του 2016 τιμήθηκε με το βραβείο “Serondaya De Las Artes” για την καινοτομία στον πολιτισμό.


Διάρκεια: 3 ώρες
Ημ/νία: Κυριακή 25 Μαρτίου, 12:00 - 15:00.
Χώρος: UP - Πτολεμαίων 29Α, 5ος ορ., πάνω από το Vitruvian Thing.


Drop in: €40