Subscribe

Collective Body

Εργαστήρι κινητικής έρευνας με την Stefaniya Georgieva (Σόφια, BG)

Collective Body workshop

Αποσύνδεση, διαχωρισμός, διαίρεση, αποστασιοποίηση, αποσυσχέτιση - λέξεις που περιγράφουν τον τρόπο που κοιτάμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας σήμερα. Είμαστε ασύνδετοι με τη Γη καθαυτή, διαιρεμένοι μεταξύ μας, αποστασιοποιημένοι από το νόημα της ύπαρξής μας, και αποσυσχετισμένοι με το μυστήριο του σύμπαντος. Προσπερνάμε εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μέρα και, στο τέλος της, δεν ακουμπάμε κανέναν, ούτε και μας ακούμπησε κανείς. Γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να δημιουργούμε και να διατηρούμε σχέσεις, αλλά ταυτόχρονα μένουμε μόνοι μας και οδηγούμαστε σε μια αίσθηση απομόνωσης;

Το εργαστήριο θα εισηγηθεί η Stefaniya Georgieva, χορογράφος στην ομάδα ATOM theatre στη Σόφια της Βουλγαρίας. Θα εξερευνήσει διαφορετικά μοτίβα και δυναμικές του Συλλογικού Σώματος, τη δομή και τη μορφή του. Η ιδέα του εργαστηρίου βασίζεται στην προσέγγισή της κατά τη συνεργασία της με χορευτές. Μαζί με την ομάδα θα ξανανακαλύψει την κίνηση των συνδεδεμένων μεταξύ τους ανθρώπων με πολλούς τρόπους, τον ηλεκτρισμό που διαρρέει τα σώματά τους, με ελευθερία αίσθησης, ροής, εξερεύνησης, αλλά και τον τρόπο που δημιουργούνται σχέσεις, επικοινωνία, και υποστήριξη. Θα ξεκινήσει μια διαδικασία εξερεύνησης που θα αναπαριστά τη συλλογική σκέψη, την ευχάριστη αίσθηση του αγγίγματος, της έννοιας για τον άλλο, την ομαδική κίνηση, τη σύνδεση. Θα εξερευνήσει τις πιθανότητες του συλλογικού σώματος, ερευνώντας μια ποικιλία κοινωνικών συμπεριφορικών μοντέλων (παιχνίδια, κοινωνικό περιβάλλον, φύση, βιολογικός κόσμος). Το εργαστήριο θα εστιάσει στην εμπιστοσύνη στον παρτενέρ και θα περιλαμβάνει χορογραφικά κομμάτια από το έργο Impossibility in its Purest Form. To Collective Body θα διαρκέσει τρείς ώρες εντατικής δουλειάς.

Stefaniya Georgieva – χορογράφος και performer από τη Βουγαρία; συνιδρύτρια της ομάδας ATOM theatre και του HOUSE Creative Hub – συνεργατικού χώρου για καλλιτέχνες στη Σόφια. Η Stefaniya έχει πτυχίo BA σε κουκλοθέατρο από την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Τεχνών Κινηματογράφου της Σόφιας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εμπνεύστηκε από την βασική έννοια του κουκλοθεάτρου – πολλοί άνθρωποι που αναπνέουν σαν ένας, κινούνται σαν ένας, σκέφτονται σαν ένας, και βλέπουν μέσα από τα μάτια ενός άβιου αντικειμένου, της κούκλας, με στόχο να το φέρουν στη ζωή. Αυτή η έννοια του συλλογικού σώματος, κίνησης, και νου, αποτελεί τη βάση των εξερευνήσεών της της. Η Stefaniya έκανε το χορογραφικό της ντεμπούτο το 2013. Από τότε έχει δημιουργήσει πέντε έργα που παρουσιάστηκαν σε Βουλγαρία, Αυστρία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, και F.Y.R.O.M.


Το εργαστήριο απευθύνεται σε χορευτές μέσου και προχωρημένου επιπέδου.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (με προτεραιότητα).

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, 12:00 - 15:00.

Κόστος: €20

Μια προκαταβολή των €10 είναι απαραίτητη για την κράτηση θέσης.